Happy door Happie, hieraan wil Greenberg Nielsen graag meewerken. Sinds juni 2022 draagt Greenberg Nielsen graag haar steentje bij aan Happietaria.

Jaarlijks worden er door heel Nederland meerdere pop-up restaurants, Happietaria’s, geopend voor het goede doel. Deze pop-up restaurants worden volledig en vrijwillig opgezet en gerund door studenten. De volledige opbrengst gaat naar projecten van Tearfund. Sinds 1993 hebben studenten uit verschillende steden miljoenen euro’s hiervoor opgehaald.

Happietaria Rotterdam opent haar deuren vanaf 10 juni tot en met 1 juli. Tijdens deze editie van Happietaria Rotterdam gaat de gehele opbrengst naar het project Inspired Individuals.

Van 1989 tot 2003 woedde er in Liberia een hevige burgeroorlog die het onderwijs, infrastructuur en de gezondheidssector enorm hebben ontwricht. Tot op de dag van vandaag zijn de gevolgen van de burgeroorlog nog merkbaar voor vrouwen in Liberia. Een grote meerderheid van de vrouwen geeft aan last gehad te hebben van seksueel en gendergerelateerd geweld.

Het project Inspired Individuals ondersteunt dertien individuen die elk met hun eigen organisatie zich inzetten tegen het geweld en onrecht dat hen is overkomen. Een van deze Individuals is Leeneh. ‘Als slachtoffer van vele vormen van gendergerelateerd geweld en door mijn werk met mensen in een vergelijkbare situatie, breekt mijn hart als ik zie dat vrouwen en meisjes achter worden gesteld en misbruikt’, vertelt ze. Nog steeds ervaren de vrouwen die Leeneh tegenkomt de gevolgen van trauma, eenzaamheid, stigma en een gebrek aan hulp.

Ook Individual Rose zet zich in voor deze vrouwen. Rose helpt de slachtoffers door mee te helpen bij hun genezingsproces door middel van ‘Journey to Healing’-workshops. Dit zijn maandelijkse bijeenkomsten waarin er een luisterend oor en ondersteuning wordt geboden aan de slachtoffers.

Komt u ook een hapje eten voor het goede doel? Klik hier voor meer informatie over deze actie.